Sastanak sa predsednikom Vlade Republike Grčke

Saopštenja

24.09.2019. - 01:18

Sastanak sa predsednikom Vlade Republike Grčke

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Njujorku sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i evropskom putu Srbije.

On je čestitao premijeru Micotakisu pobedu na izborima i izrazio nadu da će uspeti da sprovede ambicioznu agendu koju je postavio pred svoju Vladu. Predsednik Vučić je zamolio premijera Micotakisa da Grčka ne menja svoj stav o nepriznavanju samoproglašene nezavisnosti Kosova, istakavši da je to za Srbiju od presudnog značaja.
 
Predsednik Vučić je istakao da srpski i grčki narod vezuje iskreno prijateljstvo, naglasivši da je neophodno raditi na jačanju ekonomske saradnje. On je zahvalio Grčkoj za podršku koju pruža Srbiji na evropskom putu, kao i na podršci dijalogu Beograda i Prištine. On je upoznao premijera Micotakisa sa problemima koji su nastali nakon odluke Prištine da uvede takse na uvoz robe iz Srbije.
 
Premijer Micotakis je istakao da Grčka podržava dijalog, ali da smatra da mu jednostrani potezi ne doprinose, kao i da Grčka neće promeniti svoj stav kada je u pitanju priznanje samoproglašene države Kosovo.
 
Njujork, 23. septembar 2019.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.