Састанак са председником Владе Републике Грчке

Саопштења

24.09.2019. - 01:18

Састанак са председником Владе Републике Грчке

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се вечерас у Њујорку са председником Владе Републике Грчке Кирјакосом Мицотакисом, са којим је разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону и европском путу Србије.

Он је честитао премијеру Мицотакису победу на изборима и изразио наду да ће успети да спроведе амбициозну агенду коју је поставио пред своју Владу. Председник Вучић је замолио премијера Мицотакиса да Грчка не мења свој став о непризнавању самопроглашене независности Косова, истакавши да је то за Србију од пресудног значаја.
 
Председник Вучић је истакао да српски и грчки народ везује искрено пријатељство, нагласивши да је неопходно радити на јачању економске сарадње. Он је захвалио Грчкој за подршку коју пружа Србији на европском путу, као и на подршци дијалогу Београда и Приштине. Он је упознао премијера Мицотакиса са проблемима који су настали након одлуке Приштине да уведе таксе на увоз робе из Србије.
 
Премијер Мицотакис је истакао да Грчка подржава дијалог, али да сматра да му једнострани потези не доприносе, као и да Грчка неће променити свој став када је у питању признање самопроглашене државе Косово.
 
Њујорк, 23. септембар 2019.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).