Sastanak sa predsednikom Vlade Republike Srpske

Saopštenja

05.04.2019. - 13:43

Sastanak sa predsednikom Vlade Republike Srpske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i potvrdio da će Republika Srbija u ovoj godini izdvojiti 9,3 miliona evra za finansijsku pomoć opštinama u Republici Srpskoj.

Predsednik Vučić je izrazio čvrsto opredeljenje Srbije da i dalje pomaže konkretne infrastrukturne, energetske i druge projekte u Srpskoj. “Republika Srbija će uvek, uz poštovanje Dejtonskog sporazuma, biti iskren prijatelj, pouzdan partner i snažan oslonac Republici Srpskoj,“ rekao je predsednik Vučić.
Predsednik Vučić je dodao da jačanje saradnje sa Republikom Srpskom u isto vreme podrazumeva i jačanje saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, sa ciljem boljeg povezivanja, u interesu mira i stabilnosti u celom regionu.
 
Premijer Višković je zahvalio predsedniku Vučiću na dosadašnjoj pomoći Republike Srbije razvoju Republike Srpske. On je rekao da je predsednik Vučić prvi predsednik Srbije koji je specijalne, paralelne veze sa Srpskom pokazao kroz realizaciju konkretnih projekata.
 
Takođe je dogovoren sastanak predsednika Vučića i drugih predstavnika Republike Srbije sa svim predsednicima opština u Republici Srpskoj.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
5. april 2019. godine

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.