Састанак са председником Владе Републике Српске

Саопштења

05.04.2019. - 13:43

Састанак са председником Владе Републике Српске

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је у Београду са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем и потврдио да ће Република Србија у овој години издвојити 9,3 милиона евра за финансијску помоћ општинама у Републици Српској.

Председник Вучић је изразио чврсто опредељење Србије да и даље помаже конкретне инфраструктурне, енергетске и друге пројекте у Српској. “Република Србија ће увек, уз поштовање Дејтонског споразума, бити искрен пријатељ, поуздан партнер и снажан ослонац Републици Српској,“ рекао је председник Вучић.
Председник Вучић је додао да јачање сарадње са Републиком Српском у исто време подразумева и јачање сарадње са Босном и Херцеговином, са циљем бољег повезивања, у интересу мира и стабилности у целом региону.
 
Премијер Вишковић је захвалио председнику Вучићу на досадашњој помоћи Републике Србије развоју Републике Српске. Он је рекао да је председник Вучић први председник Србије који је специјалне, паралелне везе са Српском показао кроз реализацију конкретних пројеката.
 
Такође је договорен састанак председника Вучића и других представника Републике Србије са свим председницима општина у Републици Српској.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
5. април 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.