Sastanak sa predsedništvom Srpske liste i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na KiM

Saopštenja

15.09.2021. - 14:56

Sastanak sa predsedništvom Srpske liste i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na KiM

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsedništvom Srpske liste i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, sa kojima je razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM, ekonomskom položaju našeg naroda na prostoru pokrajine, kao i o kršenju Briselskog sporazuma od strane Prištinskih vlasti, posebno kroz prizmu presude Ivanu Todosijeviću.

Čelnici Srpske liste izrazili su zadovoljstvo i istakli značaj što se današnji sastanak održava baš na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Oni su informisali predsednika o svim problemima u sprovođenju, ali i kršenju sporazuma koji se tiču pitanja energetike i pravosuđa i izrazili zabrinutost zbog najave Prištine o oduzimanju registarskih oznaka, kao i pretnji uvođenjem reciprociteta prema srpskom narodu. Na sastanku je istaknuto da bi takvi koraci protiv Srba vratili političko-bezbednosnu situaciju na KiM deset godina unazad.
 
Predsedništvo Srpske liste i kandidati za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji zamolili su predsednika Vučića za dodatnu finansijsku podršku srpskom narodu na prostoru KiM, kao i  za nastavak projekata važnih za razvoj srpskih sredina.
 
Predsednik Vučić je obećao da će razmotriti mogućnosti za dodatnu finansijsku pomoć našem narodu i da će, povodom toga, u narednim danima održati još jedan sastanak sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa KiM. Predsednik je pružio punu podršku Srpskoj listi i kandidatima za gradonačelnike na predstojećim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji i istakao da samo Srpska lista okuplja autentične predstavnike našeg naroda na KiM.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,

15. septembar 2021.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).