Састанак са председништвом Српске листе и кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на КиМ

Саопштења

15.09.2021. - 14:56

Састанак са председништвом Српске листе и кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на КиМ

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са председништвом Српске листе и кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији, са којима је разговарао о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ, економском положају нашег народа на простору покрајине, као и о кршењу Бриселског споразума од стране Приштинских власти, посебно кроз призму пресуде Ивану Тодосијевићу.

Челници Српске листе изразили су задовољство и истакли значај што се данашњи састанак одржава баш на Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Они су информисали председника о свим проблемима у спровођењу, али и кршењу споразума који се тичу питања енергетике и правосуђа и изразили забринутост због најаве Приштине о одузимању регистарских ознака, као и претњи увођењем реципроцитета према српском народу. На састанку је истакнуто да би такви кораци против Срба вратили политичко-безбедносну ситуацију на КиМ десет година уназад.
 
Председништво Српске листе и кандидати за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији замолили су председника Вучића за додатну финансијску подршку српском народу на простору КиМ, као и  за наставак пројеката важних за развој српских средина.
 
Председник Вучић је обећао да ће размотрити могућности за додатну финансијску помоћ нашем народу и да ће, поводом тога, у наредним данима одржати још један састанак са политичким и институционалним представницима српског народа са КиМ. Председник је пружио пуну подршку Српској листи и кандидатима за градоначелнике на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији и истакао да само Српска листа окупља аутентичне представнике нашег народа на КиМ.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,

15. септембар 2021.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).