istaknuta_slika.jpg

Saopštenja

12.03.2018. - 15:08

Sastanak sa predstavnicima kineske kompanije Zijin

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kineske kompanije Zijin zainteresovane za učešće na tenderu za strateško partnerstvo u RTB Bor, koji Vlada Republike Srbije planira da raspiše u prvoj polovini ove godine.

Predsednik Vučić izrazio je zahvalnost predstavnicima kompanije koji su iskazali interes za strateško partnerstvo u RTB Bor, što samo potvrđuje veliku zainteresovanost kineskih kompanija za ulaganja u Srbiji. On je poručio da je kineska kompanija Zijin dobrodošla na budućem tenederu, s obzirom na tradicionalno prijateljstvo dveju zemalja. 
 
Predstavnici Cijin Majning Grupe (Zijin Mining Group Co. Ltd.) su naveli da imaju ozbiljne razvojne planove za kompaniju RTB Bor, ali i za ceo region, izrazivši nameru da ulože više stotina miliona dolara u modernizaciju proizvodnje i restrukturiranje kompanije, koja bi bila organizovana u skladu sa najvišim svetskim standardima.
 
Predstavnici kompanije su istakli da je Cijin jedan od najvećih kineskih proizvođača zlata, druga po veličini u proizvodnji bakarne rude i treća po veličini u proizvodnji rude cinka. Oni su naglasili da je namera Grupe da postane vodeća međunarodna rudarska kompanija kroz uspostavljanje ravnoteže između sopstvenog razvojnih ciljeva, zaštite životne sredine, obezbeđivanja nagrada za zaposlene i investitore i dobrobiti za zajednice u kojima posluje. Kompanija primenjuje najviše standarde bezbednosti na radu, obezbeđujući zaposlenima sigurnu i zdravu radnu sredinu, kao i dobre uslove za razvoj karijere.
 
Sastanku je prisustvovao i ambasador Narodne Republike Kine Li Mančang.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd, 12. mart 2018. godine
 

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.