Sastanak sa predstavnicima kompanije "Zijin" i ambasadorkom NR Kine

02.06.2021. - 14:19

Sastanak sa predstavnicima kompanije Zijin i ambasadorkom NR Kine

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije Zijin i sa ambasadorkom Narodne Republike Kine, Čen Bo, sa kojima je razgovarao o aktivnostima na izgradnji rudarskih objekata i rudničke infrastrukture, kao i primeni najsavremenijih standarda u oblasti zaštite životne sredine.

Predsednik Vučić je zahvalio predstavnicima kompanije na spremnosti da razgovaraju o svim pitanjima od važnosti kako za lokalnu zajednicu u kojoj posluje, tako i za razvoj Borskog okruga i rudarsko-energetskog sistema Srbije. Predsednik je posebno istakao dugoročni značaj investicije od 1.26 milijardi dolara, koje će kompanija Zijin u narednim godinama uložiti u nadogradnju, proširenje i izgradnju četiri rudnika i topionice.

Sastanak sa predstavnicima kompanije

Foto: Predsedništvo / Dimitrije Goll

Sagovornici su se saglasili da su postojeće i buduće aktivnosti kompanije u saradnji sa lokalnom zajednicom od vitalnog značaja za građane Bora i razvoj čitavog okruga, budući da će Zijin izgraditi i deo javne putne infrastrukture, koja će se ustupiti gradu Boru na upravljanje po završetku radova. Kompanije će, takođe, blisko sarađivati sa predstavnicima lokalne zajednice i relevantnim institucijama Republike Srbije, kako bi na najbolji način doprineli povećanju kvaliteta života građana, pogotovo u pogledu očuvanja zdrave životne sredine.

U tom smislu, predsednik Vučić je posebno naglasio značaj primene najviših standarda u ovoj oblasti, te je zahvalio predstavnicima kompanije na uloženom trudu i posvećenosti projektima koji se odnose isključivo na uvođenje najsavremenijih tehnologija u skladu sa svetskim parametrima u oblasti ekologije.

Predsednik Vučić je ponovio zahvalnost Narodnoj Republici Kini i ambasadorki Čen Bo na profesionalnoj i ličnoj posvećenosti svim pitanjima od obostranog značaja za dve zemlje.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
2. jun 2021. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).