Састанак са представницима компаније "Zijin" и амбасадорком НР Кине

Саопштења

02.06.2021. - 14:19

Састанак са представницима компаније Zijin и амбасадорком НР Кине

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима компаније Zijin и са амбасадорком Народне Републике Кине, Чен Бо, са којима је разговарао о активностима на изградњи рударских објеката и рудничке инфраструктуре, као и примени најсавременијих стандарда у области заштите животне средине.

Председник Вучић је захвалио представницима компаније на спремности да разговарају о свим питањима од важности како за локалну заједницу у којој послује, тако и за развој Борског округа и рударско-енергетског система Србије. Председник је посебно истакао дугорочни значај инвестиције од 1.26 милијарди долара, које ће компанија Zijin у наредним годинама уложити у надоградњу, проширење и изградњу четири рудника и топионице.
 
Састанак са представницима компаније

Фото: Председништво / Димитрије Голл

 
Саговорници су се сагласили да су постојеће и будуће активности компаније у сарадњи са локалном заједницом од виталног значаја за грађане Бора и развој читавог округа, будући да ће Zijin изградити и део јавне путне инфраструктуре, која ће се уступити граду Бору на управљање по завршетку радова. Компаније ће, такође, блиско сарађивати са представницима локалне заједнице и релевантним институцијама Републике Србије, како би на најбољи начин допринели повећању квалитета живота грађана, поготово у погледу очувања здраве животне средине.
 
У том смислу, председник Вучић је посебно нагласио значај примене највиших стандарда у овој области, те је захвалио представницима компаније на уложеном труду и посвећености пројектима који се односе искључиво на увођење најсавременијих технологија у складу са светским параметрима у области екологије.
 
Председник Вучић је поновио захвалност Народној Републици Кини и амбасадорки Чен Бо на професионалној и личној посвећености свим питањима од обостраног значаја за две земље.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
2. јун 2021. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).