Sastanak sa predstavnicima Srba iz regiona

Saopštenja

24.10.2022. - 13:03

Sastanak sa predstavnicima Srba iz regiona

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Srba iz regiona, sa kojima je razgovarao o jačanju međusobnih veza i unapređenju saradnje institucija iz Srbije i Srba u regionu.

U razgovoru sa Srbima iz Republike Slovenije, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Republike Severne Makedonije, Mađarske, Republike Hrvatske, Rumunije i Crne Gore, predsednik Vučić je naglasio da je vitalni interes naše zemlje briga o svom narodu gde god se on nalazio, kao i očuvanje srpskog jezika i ćiriličnog pisma.
 
„Nastavićemo da radimo na unapređenju saradnje i dodatnoj podršci Srbima u regionu, kao i na jačanju međusobnih veza“, rekao je predsednik Vučić zahvalivši prisutnima na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta srpskog naroda u regionu.
 
Predsednik Vučić je istakao da su dobri odnosi u regionu, kao i očuvanje mira i stabilnosti, od izuzetnog značaja, posebno u ovim izazovnim vremenima.  
 
Tema sastanka bila je i predstojeća konferencija ,,Srbija i Srbi u regionu’’.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
24. oktobar 2022. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).