Састанак са представницима Срба из региона

Саопштења

24.10.2022. - 13:03

Састанак са представницима Срба из региона

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са представницима Срба из региона, са којима је разговарао о јачању међусобних веза и унапређењу сарадње институција из Србије и Срба у региону.

У разговору са Србима из Републике Словеније, Федерације Босне и Херцеговине, Републике Српске, Републике Северне Македоније, Мађарске, Републике Хрватске, Румуније и Црне Горе, председник Вучић је нагласио да је витални интерес наше земље брига о свом народу где год се он налазио, као и очување српског језика и ћириличног писма.
 
„Наставићемо да радимо на унапређењу сарадње и додатној подршци Србима у региону, као и на јачању међусобних веза“, рекао је председник Вучић захваливши присутнима на очувању националног и културног идентитета српског народа у региону.
 
Председник Вучић је истакао да су добри односи у региону, као и очување мира и стабилности, од изузетног значаја, посебно у овим изазовним временима.  
 
Тема састанка била је и предстојећа конференција ,,Србија и Срби у региону’’.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
24. октобар 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).