tan2019-3-241021262724.jpg

Saopštenja

24.03.2019. - 13:11

Sastanak sa rukovodiocem Federalne agencije za poslove Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju (Rossotrudničestvo)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa rukovodiocem Federalne agencije za poslove Zajednice nezavisnih država, sunarodnika u inostranstvu i međunarodnu humanitarnu saradnju (Rossotrudničestvo) Eleonorom Mitrofanovom, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i o kulturnoj, naučnoj i obrazovnoj saradnji.

Predsednik Vučić je još jednom naglasio da je poseta predsednika Vladimira Putina u januaru ove godine bila jedan od najznačajnijih događaja za odnose Srbije i Rusije, kao i da su njeni rezultati dalekosežni, kako na političkom, tako i na ekonomskom nivou.  
 
„Izuzetno smo zahvalni na posvećenosti ruskih partnera u sprovođenju i finansiranju unutrašnjeg oslikavanja Hrama Svetog Save u Beogradu“, rekao je predsednik Vučić i naglasio da je za uređenje Hrama Republika Srbija u petak, 22. marta ove godine, uplatila dodatnu pomoć u iznosu od deset miliona evra, kao što je to učinila i 2018. godine. 
Rukovodilac Federalne agencije Eleonora Mitrofanova istakla je da su duhovne veze dva naroda osnov za razvoj odnosa na svim nivoima i pozdravila dogovor o potpisivanju Programa saradnje u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, sporta i omladinske politike između vlada Republike Srbije i Ruske Federacije za period 2019-2021, koje je planirano za april ove godine. 
 
Predsednik Vučić je izrazio nadu da će koordinacija sa ruskom stranom biti još čvršća i još jednom zahvalio na bezrezervnoj podršci Ruske Federacije povodom namera tzv. Kosova da postane član pojedinih međunarodnih organizacija. On je posebno istakao zahvalnost Eleonori Mitrofanovoj na njenom angažovanju i velikom doprinosu kao ambasador Ruske Federacije u Unesko, kada je sprečeno članstvo samoproglašene države Kosovo u ovoj međunarodnoj organizaciji. 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE. 
 
Beograd,
24. mart 2019. godine

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.