tan2019-3-241021262724.jpg

Саопштења

24.03.2019. - 13:11

Састанак са руководиоцем Федералне агенције за послове Заједнице независних држава, сународника у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу (Россотрудничество)

Председник Републике Србије Александар Вучић састаo се данас са руководиоцем Федералне агенције за послове Заједнице независних држава, сународника у иностранству и међународну хуманитарну сарадњу (Россотрудничество) Елеонором Митрофановом, са којом је разговарао о билатералним односима, ситуацији у региону и о културној, научној и образовној сарадњи.

Председник Вучић је још једном нагласио да је посета председника Владимира Путина у јануару ове године била један од најзначајнијих догађаја за односе Србије и Русије, као и да су њени резултати далекосежни, како на политичком, тако и на економском нивоу.  
 
„Изузетно смо захвални на посвећености руских партнера у спровођењу и финансирању унутрашњег осликавања Храма Светог Саве у Београду“, рекао је председник Вучић и нагласио да је за уређење Храма Република Србија у петак, 22. марта ове године, уплатила додатну помоћ у износу од десет милиона евра, као што је то учинила и 2018. године. 
Руководилац Федералне агенције Елеонора Митрофанова истакла je да су духовне везе два народа основ за развој односа на свим нивоима и поздравила договор о потписивању Програма сарадње у области културе, образовања, науке, спорта и омладинске политике између влада Републике Србије и Руске Федерације за период 2019-2021, које је планирано за април ове године. 
 
Председник Вучић је изразио наду да ће координација са руском страном бити још чвршћа и још једном захвалио на безрезервној подршци Руске Федерације поводом намера тзв. Косова да постане члан појединих међународних организација. Он је посебно истакао захвалност Елеонори Митрофановој на њеном ангажовању и великом доприносу као амбасадор Руске Федерације у Унеско, када је спречено чланство самопроглашене државе Косово у овој међународној организацији. 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ. 
 
Београд,
24. март 2019. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.