Sastanak sa šefom misije OEBS u Srbiji

Saopštenja

30.05.2019. - 13:12

Sastanak sa šefom misije OEBS u Srbiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji ambasadorom Andreom Oricijem, sa kojim je razgovarao o učešću ove organizacije u reformskim procesima u oblasti vladavine prava, reformi pravosuđa, kao i o stanju u medijima u Srbiji.

Predsednik Vučić je zahvalio na pomoći Misije OEBS-a u izradi nove medijske strategije i spremnosti da savetima i dobrom praksom u transparentnosti i vlasništvu nad medijima pruži podršku poboljšanju medijske situacije u Srbiji.
 
Predsednik Vučić je ocenio da je za Srbiju najvažniji zadatak završetak reforme pravosuđa, koja je uslov za nastavak sveukupnih reformi u državi, dolazak većeg broja stranih investitora i ekonomsku stabilnost.
 
Predsednik je istakao da će Srbija nastaviti sa reformama, ne zbog Evropske unije, već zbog svojih građana, i naglasio da je neophodno nastaviti saradnju sa OEBS-om na daljem unapređenju medijskog ambijenta
kroz inkluzivan proces, koji uključuje sve zainteresovane strane.
 
Šef Misije OEBS-a u Srbiji Oricio pohvalio je rad Radne grupe za izradu medijske strategije i dodao da će OEBS pratiti proces implementacije i izradu medijskih zakona.
 
Ambasador Oricio je naglasio da će OEBS nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji u naporima za sprovođenje reforme pravosuđa i unapređenje vladavine prava, kao i u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, ohrabrivši Srbiju da nastavi sa reformama zbog budućnosti njenih građana.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
30. maj 2019.
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.