Састанак са шефом мисије ОЕБС у Србији

Саопштења

30.05.2019. - 13:12

Састанак са шефом мисије ОЕБС у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији амбасадором Андреом Орицијем, са којим је разговарао о учешћу ове организације у реформским процесима у области владавине права, реформи правосуђа, као и о стању у медијима у Србији.

Председник Вучић је захвалио на помоћи Мисије ОЕБС-а у изради нове медијске стратегије и спремности да саветима и добром праксом у транспарентности и власништву над медијима пружи подршку побољшању медијске ситуације у Србији.
 
Председник Вучић је оценио да је за Србију најважнији задатак завршетак реформе правосуђа, која је услов за наставак свеукупних реформи у држави, долазак већег броја страних инвеститора и економску стабилност.
 
Председник је истакао да ће Србија наставити са реформама, не због Европске уније, већ због својих грађана, и нагласио да је неопходно наставити сарадњу са ОЕБС-ом на даљем унапређењу медијског амбијента
кроз инклузиван процес, који укључује све заинтересоване стране.
 
Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Орицио похвалио је рад Радне групе за израду медијске стратегије и додао да ће ОЕБС пратити процес имплементације и израду медијских закона.
 
Амбасадор Орицио је нагласио да ће ОЕБС наставити да пружа снажну подршку Србији у напорима за спровођење реформе правосуђа и унапређење владавине права, као и у борби против корупције и организованог криминала, охрабривши Србију да настави са реформама због будућности њених грађана.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
30. мај 2019.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.