Састанак са шефом мисије ОЕБС у Србији

Саопштења

30.05.2019. - 13:12

Састанак са шефом мисије ОЕБС у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Мисије ОЕБС-а у Србији амбасадором Андреом Орицијем, са којим је разговарао о учешћу ове организације у реформским процесима у области владавине права, реформи правосуђа, као и о стању у медијима у Србији.

Председник Вучић је захвалио на помоћи Мисије ОЕБС-а у изради нове медијске стратегије и спремности да саветима и добром праксом у транспарентности и власништву над медијима пружи подршку побољшању медијске ситуације у Србији.
 
Председник Вучић је оценио да је за Србију најважнији задатак завршетак реформе правосуђа, која је услов за наставак свеукупних реформи у држави, долазак већег броја страних инвеститора и економску стабилност.
 
Председник је истакао да ће Србија наставити са реформама, не због Европске уније, већ због својих грађана, и нагласио да је неопходно наставити сарадњу са ОЕБС-ом на даљем унапређењу медијског амбијента
кроз инклузиван процес, који укључује све заинтересоване стране.
 
Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији Орицио похвалио је рад Радне групе за израду медијске стратегије и додао да ће ОЕБС пратити процес имплементације и израду медијских закона.
 
Амбасадор Орицио је нагласио да ће ОЕБС наставити да пружа снажну подршку Србији у напорима за спровођење реформе правосуђа и унапређење владавине права, као и у борби против корупције и организованог криминала, охрабривши Србију да настави са реформама због будућности њених грађана.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд,
30. мај 2019.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).