Sastanak sa sekretarom Svete Stolice za odnose sa državama

Saopštenja

22.11.2021. - 13:12

Sastanak sa sekretarom Svete Stolice za odnose sa državama

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas sekretara Svete Stolice za odnose sa državama nadbiskupa Pola Ričarda Galagera i tom prilikom rekao da su odnosi Srbije i Svete Stolice zasnovani na istinskom međusobnom poštovanju i poverenju, kao i to da je naša zemlja dugoročno opredeljena da ih unapređuje.   

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Svetoj Stolici na značaju koji pridaje odnosima sa Srbijom, kao i na poštovanju teritorijalnog integriteta Srbije kroz principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.
 
Predsednik Vučić je podsetio na svoju posetu Vatikanu i mudre reči pape Franciska koje je tada čuo, a koje su ga uverile u podudarnost stavova po mnogim značajnim regionalnim i međunarodnim pitanjima. 
 
Predsednik Vučić je izneo svoje poglede na situaciju u regionu, a nadbiskup Galager je preneo da je u Vatikanu zapaženo koliko predsednik Vučić svojim izjavama i radom doprinosi miru i stabilnosti u regionu. On je takođe rekao da region ostaje prioritet za Svetu Stolicu i da su im jasni izazovi sa kojima se suočava. 
 
Dvojica sagovornika su razgovarali i o tome šta Republika Srbija može da uradi za Katoličku crkvu u našoj zemlji, posebno o procesu restitucije njene imovine.
 
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
 
Beograd,
22. novembar 2021. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).