Састанак са секретаром Свете Столице за односе са државама

Саопштења

22.11.2021. - 13:12

Састанак са секретаром Свете Столице за односе са државама

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас секретара Свете Столице за односе са државама надбискупа Пола Ричарда Галагера и том приликом рекао да су односи Србије и Свете Столице засновани на истинском међусобном поштовању и поверењу, као и то да је наша земља дугорочно опредељена да их унапређује.   

Председник Вучић је изразио захвалност Светој Столици на значају који придаје односима са Србијом, као и на поштовању територијалног интегритета Србије кроз принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности Косова.
 
Председник Вучић је подсетио на своју посету Ватикану и мудре речи папе Франциска које је тада чуо, а које су га увериле у подударност ставова по многим значајним регионалним и међународним питањима. 
 
Председник Вучић је изнео своје погледе на ситуацију у региону, а надбискуп Галагер је пренео да је у Ватикану запажено колико председник Вучић својим изјавама и радом доприноси миру и стабилности у региону. Он је такође рекао да регион остаје приоритет за Свету Столицу и да су им јасни изазови са којима се суочава. 
 
Двојица саговорника су разговарали и о томе шта Република Србија може да уради за Католичку цркву у нашој земљи, посебно о процесу реституције њене имовине.
 
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
 
Београд,
22. новембар 2021. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).