finac_velika.jpg

Saopštenja

19.10.2018. - 11:30

Sastanak sa stalnim državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Republike Finske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa stalnim državnim sekretarom Ministarstva spoljnih poslova Republike Finske Matijem Antonenom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Predsednik Vučić je istakao da je neophodno raditi na jačanju trgovinske razmene i privlačenju finskih kompanija. On je naglasio da je u Srbiji došlo do promene poslovne klime i da je povećanje broja stranih kompanija dokaz da je Srbija na dobrom putu.

Predsednik Vučić je zahvalio Finskoj na kontinuiranoj podršci Srbiji na evropskom putu, kao i ekspertskoj pomoći koju ova država pruža u procesu reformi u oblasti vladavine prava, zaštite životne sredine, kao i spremnosti da prenese svoja iskustva u domenu poboljšanja poslovne klime.

Stalni državni sekretar Antonen je istakao da trgovinski sporazumi, koje Srbija ima sa državama Evropske unije, kao i sa Rusijom, Turskom i drugim zemljama, predstavlja dobru polaznu osnovu za jačanje interesa finskih kompanija da ulažu u Srbiju, jer se na taj način otvara i veće tržište. Finski zvaničnik pozdravio je reformske procese u Srbiji.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,

19. oktobar 2018.

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.