finac_velika.jpg

19.10.2018. - 11:30

Састанак са сталним државним секретаром Министарства спољних послова Републике Финске

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са сталним државним секретаром Министарства спољних послова Републике Финске Матијем Антоненом са којим је разговарао о билатералним односима и економској сарадњи.

Председник Вучић је истакао да је неопходно радити на јачању трговинске размене и привлачењу финских компанија. Он је нагласио да је у Србији дошло до промене пословне климе и да је повећање броја страних компанија доказ да је Србија на добром путу.

Председник Вучић је захвалио Финској на континуираној подршци Србији на европском путу, као и експертској помоћи коју ова држава пружа у процесу реформи у области владавине права, заштите животне средине, као и спремности да пренесе своја искуства у домену побољшања пословне климе.

Стални државни секретар Антонен је истакао да трговински споразуми, које Србија има са државама Европске уније, као и са Русијом, Турском и другим земљама, представља добру полазну основу за јачање интереса финских компанија да улажу у Србију, јер се на тај начин отвара и веће тржиште. Фински званичник поздравио је реформске процесе у Србији.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,

19. октобар 2018.