Tan2013-6-3_104222991_0.jpg

03.06.2013. - 14:57

Srbija odlučna da reši problem KiM

Beograd, 03. jun 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa Filipom Dust-Blazijem, zamenikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i bivšim ministrom spoljnih poslova Republike Francuske.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, predsednik Nikolić je upoznao svog gosta sa postignutim napretkom u rešavanju problema Kosova i Metohije. On je posebno istakao da je Srbija odlučna da se ovaj problem reši do kraja i da zaštiti prava srpskog naroda u južnoj pokrajini. Predsednik Nikolić je rekao da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, ali da je o svim ostalim pitanjima spremna da se dogovori sa privremenim institucijama u Prištini.

Gospodin Filip Dust-Blazi rekao je da je zadivljen hrabrošću i odlučnošću srpskih vlasti da se na konstruktivan način dođe do kompromisnog rešenja problema južne pokrajine, kako bi svi građani Kosova i Metohije mogli da očekuju bolju i sigurniju budućnost.

Tokom razgovora sa gospodinom Dust-Blazijem, predsednik Nikolić ga je upoznao i sa inicijativom Republike Srbije da se u okviru kompleksa Ujedinjenih nacija na Ist riveru u Njujorku postavi bista Nikole Tesle, i na taj način oda počast jednom od najvećih naučnika svih vremena.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).