Tan2013-6-3_104222991_0.jpg

Saopštenja

03.06.2013. - 14:57

Srbija odlučna da reši problem KiM

Beograd, 03. jun 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa Filipom Dust-Blazijem, zamenikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i bivšim ministrom spoljnih poslova Republike Francuske.

 
U srdačnom i prijateljskom razgovoru, predsednik Nikolić je upoznao svog gosta sa postignutim napretkom u rešavanju problema Kosova i Metohije. On je posebno istakao da je Srbija odlučna da se ovaj problem reši do kraja i da zaštiti prava srpskog naroda u južnoj pokrajini. Predsednik Nikolić je rekao da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije, ali da je o svim ostalim pitanjima spremna da se dogovori sa privremenim institucijama u Prištini.
 
Gospodin Filip Dust-Blazi rekao je da je zadivljen hrabrošću i odlučnošću srpskih vlasti da se na konstruktivan način dođe do kompromisnog rešenja problema južne pokrajine, kako bi svi građani Kosova i Metohije mogli da očekuju bolju i sigurniju budućnost.
 
Tokom razgovora sa gospodinom Dust-Blazijem, predsednik Nikolić ga je upoznao i sa inicijativom Republike Srbije da se u okviru kompleksa Ujedinjenih nacija na Ist riveru u Njujorku postavi bista Nikole Tesle, i na taj način oda počast jednom od najvećih naučnika svih vremena.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.