Tan2013-6-3_104222991_0.jpg

Саопштења

03.06.2013. - 14:57

Србија одлучна да реши проблем КиМ

Београд, 03. јун 2013. године – Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је данас у Београду са Филипом Дуст-Блазијем, замеником генералног секретара Уједињених нација и бившим министром спољних послова Републике Француске.

 
У срдачном и пријатељском разговору, председник Николић је упознао свог госта са постигнутим напретком у решавању проблема Косова и Метохије. Он је посебно истакао да је Србија одлучна да се овај проблем реши до краја и да заштити права српског народа у јужној покрајини. Председник Николић је рекао да Србија никада неће признати независност Косова и Метохије, али да је о свим осталим питањима спремна да се договори са привременим институцијама у Приштини.
 
Господин Филип Дуст-Блази рекао је да је задивљен храброшћу и одлучношћу српских власти да се на конструктиван начин дође до компромисног решења проблема јужне покрајине, како би сви грађани Косова и Метохије могли да очекују бољу и сигурнију будућност.
 
Током разговора са господином Дуст-Блазијем, председник Николић га је упознао и са иницијативом Републике Србије да се у оквиру комплекса Уједињених нација на Ист риверу у Њујорку постави биста Николе Тесле, и на тај начин ода почаст једном од највећих научника свих времена.
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).