Saopštenja

24.11.2020. - 15:19

Telefonski razgovor sa Njegovim veličanstvom kraljem Bahreina

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa Njegovim veličanstvom kraljem Bahreina Hamadom bin Isom Al Kalifom o mogućnostima da dve države razvijaju svestranu saradnju u skladu sa obostranim interesom. 

Predsednik Vučić i kralj Hamad su posebno izrazili želju da se unapredi ekonomska saradnja Srbije i Bahreina, kako povećanjem spoljnotrgovinske razmene, tako i kroz investicije kompanija iz Bahreina u Srbiji.
 
Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što je uspostavio lični kontakt sa kraljem Hamadom, imajući u vidu ugled koji Bahrein uživa u islamskom svetu. Dvojica šefova država su izrazili želju da kroz saradnju i zajedničko delovanje na međunarodnom planu doprinesu očuvanju mira, stabilnosti i prosperiteta.
 
Dvojica sagovornika su razgovarali o mogućnostima za saradnju dveju država u borbi protiv KOVID-19, pri čemu je bahreinski suveren srpskom predsedniku ponudio svaku vrstu pomoći.
 
Kralj Hamad je pozvao predsednika Vučića da poseti Bahrein, na šta je predsednik Vučić uzvratio pozivom kralju Hamadu da poseti Srbiju, izrazivši nadu da će imati priliku da ga ugosti tokom svog predsedničkog mandata.
 
Beograd,
24. novembar 2020. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).