Саопштења

24.11.2020. - 15:19

Телефонски разговор са Његовим величанством краљем Бахреина

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са Његовим величанством краљем Бахреина Хамадом бин Исом Ал Калифом о могућностима да две државе развијају свестрану сарадњу у складу са обостраним интересом. 

Председник Вучић и краљ Хамад су посебно изразили жељу да се унапреди економска сарадња Србије и Бахреина, како повећањем спољнотрговинске размене, тако и кроз инвестиције компанија из Бахреина у Србији.
 
Председник Вучић је изразио задовољство што је успоставио лични контакт са краљем Хамадом, имајући у виду углед који Бахреин ужива у исламском свету. Двојица шефова држава су изразили жељу да кроз сарадњу и заједничко деловање на међународном плану допринесу очувању мира, стабилности и просперитета.
 
Двојица саговорника су разговарали о могућностима за сарадњу двеју држава у борби против КОВИД-19, при чему је бахреински суверен српском председнику понудио сваку врсту помоћи.
 
Краљ Хамад је позвао председника Вучића да посети Бахреин, на шта је председник Вучић узвратио позивом краљу Хамаду да посети Србију, изразивши наду да ће имати прилику да га угости током свог председничког мандата.
 
Београд,
24. новембар 2020. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).