Saopštenja

01.03.2023. - 13:00

Telefonski razgovor sa predsednicom Evropske komisije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, sa kojom je razmenio mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu, nastavku evrointegracionog puta Srbije nephodnim, reformama, kao i o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Evropskoj komisiji na pomoći i podršci u razvoju i modernizaciji energetske i transportne infrastrukture u Srbiji, kao i na ličnoj posvećenosti koju predsednica Komisije fon der Lajen pruža evropskom putu naše zemlje.
 
Predsednik Vučić je naglasio odlučnost Srbije da nastavi sa reformskim procesima u cilju boljeg života svih građana i dostizanja statusa punopravnog člana u Evropskoj uniji.
 
Tim povodom, predsednica Evropske komisije Fon der Lajen naglasila je da je budućnost Srbije u EU i pozvala na preduzimanje daljih važnih koraka na tom putu.
 
Predsednik Vučić je  predsednicu Fon der Lajen obavestio o stanju dijaloga Beograda i Prištine i istakao da Srbija ostaje privržena razgovorima pod pokroviteljstvom EU i pronalaženju kompromisnog rešenja za normalizaciju odnosa, uz jasno navedena ograničenja, a sve u cilju očuvanja mira i stabilnosti i širenja saradnje u regionu.
 
 
Beograd,
1. mart 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).