Саопштења

01.03.2023. - 13:00

Телефонски разговор са председницом Европске комисије

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен, са којом је разменио мишљења о актуелној ситуацији у региону, наставку евроинтеграционог пута Србије непходним, реформама, као и о току дијалога Београда и Приштине.

Председник Вучић је изразио захвалност Европској комисији на помоћи и подршци у развоју и модернизацији енергетске и транспортне инфраструктуре у Србији, као и на личној посвећености коју председница Комисије фон дер Лајен пружа европском путу наше земље.
 
Председник Вучић је нагласио одлучност Србије да настави са реформским процесима у циљу бољег живота свих грађана и достизања статуса пуноправног члана у Европској унији.
 
Тим поводом, председница Европске комисије Фон дер Лајен нагласила је да је будућност Србије у ЕУ и позвала на предузимање даљих важних корака на том путу.
 
Председник Вучић је  председницу Фон дер Лајен обавестио о стању дијалога Београда и Приштине и истакао да Србија остаје привржена разговорима под покровитељством ЕУ и проналажењу компромисног решења за нормализацију односа, уз јасно наведена ограничења, а све у циљу очувања мира и стабилности и ширења сарадње у региону.
 
 
Београд,
1. март 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).