06.04.2020. - 10:10

Telefonski razgovor sa predsednikom Države Izrael

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Države Izrael Ruvenom Rivlinom.

Predsednik Rivlin je rekao da je svojim pozivom želeo da izrazi podršku predsedniku Vučiću i narodu Srbije u borbi protiv zarazne bolesti COVID-19.

Dvojica predsednika su se saglasili da korona virus ne poznaje državne granice i da je međunarodna saradnja od vitalnog značaja za uspešno suprotstavljanje širenju zaraze.

Oni su međusobno izrazili žaljenje zbog žrtava bolesti u Srbiji, odnosno u Izraelu i izrazili nadu da će preduzete mere predostrožnosti uticati da broj izgubljenih života bude što manji.

Predsednik Vučić je rekao da se sa zadovoljstvom seća svojih susreta sa predsednikom Rivlinom u Beogradu, odnosno u Jerusalimu i da očekuje da Srbija i Izrael nastave da razvijaju svoje bilateralne odnose i raznovrsnu saradnju. On je podsetio na to da su srpski i jevrejski narod tokom istorije delili istu sudbinu, posebno u Drugom svetskom ratu, i naglasio da u Srbiji nema, niti će biti antisemitizma.

Beograd,
6. april 2020. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).