Саопштења

06.04.2020. - 10:10

Телефонски разговор са председником Државе Израел

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Државе Израел Рувеном Ривлином.

Председник Ривлин је рекао да је својим позивом желео да изрази подршку председнику Вучићу и народу Србије у борби против заразне болести COVID-19.
 
Двојица председника су се сагласили да корона вирус не познаје државне границе и да је међународна сарадња од виталног значаја за успешно супротстављање ширењу заразе.
 
Они су међусобно изразили жаљење због жртава болести у Србији, односно у Израелу и изразили наду да ће предузете мере предострожности утицати да број изгубљених живота буде што мањи.
 
Председник Вучић је рекао да се са задовољством сећа својих сусрета са председником Ривлином у Београду, односно у Јерусалиму и да очекује да Србија и Израел наставе да развијају своје билатералне односе и разноврсну сарадњу. Он је подсетио на то да су српски и јеврејски народ током историје делили исту судбину, посебно у Другом светском рату, и нагласио да у Србији нема, нити ће бити антисемитизма.
 
Београд,
6. април 2020. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.