Saopštenja

01.03.2023. - 10:58

Telefonski razgovor sa predsednikom Republike Azerbejdžan

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Alijevom.

Predsednik Vučić je predsednika Alijeva obavestio o toku dijaloga u Briselu, kao i o neophodnim dodatnim konsultacijama, zbog kojih je sprečen da učestvuje na Samitu Kontakt grupe Pokreta nesvrstanih zemalja u Bakuu, ali da će našu zemlju da predstavlja ministar spoljnih poslova.
 
Predsednik Vučić je istakao da Srbija pridaje veliki značaj sveobuhvatnim bilateralnim odnosima sa prijateljskim Azerbejdžanom, koji se zasnivaju na uzajamnom poštovanju i razumevanju i međusobnoj podršci.
 
Predsednik Alijev je naglasio da veoma ceni srpsko-azerbejdžansko strateško partnerstvo, koje beleži snažan uspon zahvaljujući odličnim ličnim odnosima dvojice predsednika i stoga izrazio očekivanje da će i ova godina biti uspešna za bilateralne odnose Srbije i Azerbejdžana. 
 
Među temama razgovora bila je i konkretizacija planova u domenu energetike, ali i u drugim oblastima od interesa za obe strane.
 
 
Beograd,
1. mart 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).