Саопштења

01.03.2023. - 10:58

Телефонски разговор са председником Републике Азербејџан

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Републике Азербејџан Илхамом Алијевом.

Председник Вучић је председника Алијева обавестио о току дијалога у Бриселу, као и о неопходним додатним консултацијама, због којих је спречен да учествује на Самиту Контакт групе Покрета несврстаних земаља у Бакуу, али да ће нашу земљу да представља министар спољних послова.
 
Председник Вучић је истакао да Србија придаје велики значај свеобухватним билатералним односима са пријатељским Азербејџаном, који се заснивају на узајамном поштовању и разумевању и међусобној подршци.
 
Председник Алијев је нагласио да веома цени српско-азербејџанско стратешко партнерство, које бележи снажан успон захваљујући одличним личним односима двојице председника и стога изразио очекивање да ће и ова година бити успешна за билатералне односе Србије и Азербејџана. 
 
Међу темама разговора била је и конкретизација планова у домену енергетике, али и у другим областима од интереса за обе стране.
 
 
Београд,
1. март 2023. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).