Saopštenja

02.04.2020. - 17:29

Telefonski razgovor sa predsednikom Republike Francuske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom.

Predsednik Makron je rekao predsedniku Vučiću da Srbija ima njegovu punu podršku, kao i predsednik Vučić lično. On je ponovio da Srbija može da računa na apsolutnu podršku Francuske, što podrazumeva i snažnu podršku našoj zemlji na njenom evropskom putu.
 
Predsednik Vučić je predsedniku Makronu zahvalio na podršci, kao i na brizi i ljudskoj i državničkoj solidarnosti koju, i pored teške situacije i velikog broja obolelih u Francuskoj, pokazuje za građane Srbije. On je izrazio žaljenje zbog više od 4000 žrtava COVID-19 u Francuskoj i izrazio nadu da će odlučne mere, koje sprovode predsednik Makron i francuska vlada, doneti uspeh u borbi sa tom pošasti.
 
Dvojica sagovornika su se saglasili da se protiv pandemije možemo izboriti samo zajedničkim snagama i da su prijatelji, kakvi su Srbija i Francuska, oslonac jedni drugima i u vremenima izazova.
 
Predsednik Vučić je zamolio predsednika Makrona za pomoć Francuske građanima Srbije u vidu lekova i sirovina za proizvodnju lekova, koji se primenjuju u lečenju obolelih od COVID-19.
 
Predsednik Vučić i predsednik Makron su izrazili odlučnost da sarađuju i u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije, kao i dalje rade na razvoju strateških odnosa Srbije i Francuske na dobrobit građana obeju zemalja.
 
Beograd, 02. april 2020. godine
 

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.