Саопштења

02.04.2020. - 17:29

Телефонски разговор са председником Републике Француске

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Републике Француске Емануелом Макроном.

Председник Макрон је рекао председнику Вучићу да Србија има његову пуну подршку, као и председник Вучић лично. Он је поновио да Србија може да рачуна на апсолутну подршку Француске, што подразумева и снажну подршку нашој земљи на њеном европском путу.
 
Председник Вучић је председнику Макрону захвалио на подршци, као и на бризи и људској и државничкој солидарности коју, и поред тешке ситуације и великог броја оболелих у Француској, показује за грађане Србије. Он је изразио жаљење због више од 4000 жртава COVID-19 u Француској и изразио наду да ће одлучне мере, које спроводе председник Макрон и француска влада, донети успех у борби са том пошасти.
 
Двојица саговорника су се сагласили да се против пандемије можемо изборити само заједничким снагама и да су пријатељи, какви су Србија и Француска, ослонац једни другима и у временима изазова.
 
Председник Вучић је замолио председника Макрона за помоћ Француске грађанима Србије у виду лекова и сировина за производњу лекова, који се примењују у лечењу оболелих од COVID-19.
 
Председник Вучић и председник Макрон су изразили одлучност да сарађују и у отклањању економских последица пандемије, као и даље раде на развоју стратешких односа Србије и Француске на добробит грађана обеју земаља.
 
Београд, 02. април 2020. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).