Saopštenja

02.04.2020. - 16:15

Telefonski razgovor sa predsednikom Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom.

Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Putinu na tome što, i pored brojnih obaveza i krize, koja je zadesila Rusiju i svet, misli na Srbiju i prijateljski srpski narod. On je rekao da je današnji razgovor potvrda izvanrednih strateških odnosa i najbližeg prijateljstva dveju zemalja, ali i pokazatelj obostrane solidarnosti i međusobnog poverenja da zajedničkim snagama suzbijemo velikog, nevidljivog neprijatelja kakav je COVID-19.
 
Predsednik Putin je izrazio solidarnost i obećao značajnu pomoć i podršku srpskoj državi i građanima Srbije u borbi protiv koronavirusa, koja će podrazumevati i to da  Rusija pošalje svoje lekare i stručnjake za dezinfekciju objekata.
 
Predsednici Vučić i Putin saglasili su se da su odnosi Srbije i Rusije odnosi iskrenog poverenja. Dvojica državnika su naglasili neophodnost svog skorog susreta, i to odmah pošto zajedničkim snagama pobede pandemiju COVID-19.
 
 
Beograd,
02. april 2020. godine
 

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).