Саопштења

02.04.2020. - 16:15

Телефонски разговор са председником Руске Федерације

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Руске Федерације Владимиром Владимировичем Путином.

Председник Вучић захвалио је председнику Путину на томе што, и поред бројних обавеза и кризе, која је задесила Русију и свет, мисли на Србију и пријатељски српски народ. Он је рекао да је данашњи разговор потврда изванредних стратешких односа и најближег пријатељства двеју земаља, али и показатељ обостране солидарности и међусобног поверења да заједничким снагама сузбијемо великог, невидљивог непријатеља какав је COVID-19.
 
Председник Путин је изразио солидарност и обећао значајну помоћ и подршку српској држави и грађанима Србије у борби против коронавируса, која ће подразумевати и то да  Русија пошаље своје лекаре и стручњаке за дезинфекцију објеката.
 
Председници Вучић и Путин сагласили су се да су односи Србије и Русије односи искреног поверења. Двојица државника су нагласили неопходност свог скорог сусрета, и то одмах пошто заједничким снагама победе пандемију COVID-19.
 
 
Београд,
02. април 2020. године
 

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.