Saopštenja

15.05.2019. - 18:20

Telefonski razgovor sa predsednikom Vlade Republike Bugarske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Vlade Republike Bugarske Bojkom Borisovom, kome je zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci Bugarske evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što dve zemlje intenziviraju svoju saradnju, ne samo kroz bilateralne odnose, nego i kroz rad Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke. On je istakao da taj kvadrilateralni format saradnje smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa, ali i razvoj Srbije u ekonomskom i svakom drugom smislu.
 
Predsednik Vučić je istakao da će naša zemlja nastaviti da daje doprinos evropskoj agendi povezivanja regiona, pa je s premijerom Borisovom posebno razgovarao o infrastrukturnim i energetskim projektima za povezivanje Srbije i Bugarske. On je obavestio svog sagovornika o završetku radova na južnom kraku Koridora 10, najavivši da će poslednja deonica autoputa kroz Grdeličku klisuru biti u subotu otvorena za saobraćaj.
 
Dvojica sagovornika su razgovarali i o mogućnostima za diverzifikaciju izvora snabdevanja gasom, kroz projekat gasovoda “Balkanski tok”, koji, po predlogu premijera Borisova, treba da objedini gas iz više pravaca snabdevanja.
 
 
Beograd,
maj 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).