Саопштења

15.05.2019. - 18:20

Телефонски разговор са председником Владе Републике Бугарске

Председник Републике Србије Александар Вучић разговарао је данас телефоном са председником Владе Републике Бугарске Бојком Борисовом, коме је захвалио на снажној и континуираној подршци Бугарске европском путу Србије.

Председник Вучић је изразио задовољство што две земље интензивирају своју сарадњу, не само кроз билатералне односе, него и кроз рад Високог савета за сарадњу Србије, Бугарске, Румуније и Грчке. Он је истакао да тај квадрилатерални формат сарадње сматра веома значајним за развој добросуседских односа, али и развој Србије у економском и сваком другом смислу.
 
Председник Вучић је истакао да ће наша земља наставити да даје допринос европској агенди повезивања региона, па је с премијером Борисовом посебно разговарао о инфраструктурним и енергетским пројектима за повезивање Србије и Бугарске. Он је обавестио свог саговорника о завршетку радова на јужном краку Коридора 10, најавивши да ће последња деоница аутопута кроз Грделичку клисуру бити у суботу отворена за саобраћај.
 
Двојица саговорника су разговарали и о могућностима за диверзификацију извора снабдевања гасом, кроз пројекат гасовода “Балкански ток”, који, по предлогу премијера Борисова, треба да обједини гас из више праваца снабдевања.
 
 
Београд,
мај 2019. године
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.