Saopštenja

03.06.2022. - 13:01

Telegram saučešća povodom smrti novinara Predraga Pece Jeremića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici novinara Predraga Pece Jeremića, u kojem se kaže:

“Sa velikom tugom sam primio vest o iznenadnoj smrti mog iskrenog prijatelja Predraga Pece Jeremića, novinara, analitičara i hrabrog borca za istinito informisanje bez kompromisa i bez obzira na rizike kojima je bivao izložen kao vrhunski istraživački novinar.
 
Peca Jeremić je bio stara garda novinarske profesije. Tokom bogate karijere, radio je u brojnim redakcijama i ostavio jedinstven reporterski i urednički pečat, kako u dnevnim novinama i nedeljnicima, tako i na televiziji.
 
Mnoge njegove kolumne se i danas pamte, a probirom intrigantnih tema i sagovornika, analitičkim pristupom kojim je otkrivao afere iz najbitnijih oblasti društvenog života, brzo je postao uzor čitavoj generaciji mladih novinara.
 
Bila mi je čast da ga imam za prijatelja, ne samo zbog njegove otvorenosti i iskrenosti, ozbiljnosti, promišljenosti i izuzetnog poznavanja domaćih i globalnih prilika, već i zbog spremnosti da se uvek i na svakom mestu bori za istinu.
 
Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i kolegama Predraga Pece Jeremića.
 
Počivaj u miru, dragi prijatelju.”
 
 
Beograd,
o3. jun 2022. godine
 

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).