Саопштења

03.06.2022. - 13:01

Телеграм саучешћа поводом смрти новинара Предрага Пеце Јеремића

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породици новинара Предрага Пеце Јеремића, у којем се каже:

“Са великом тугом сам примио вест о изненадној смрти мог искреног пријатеља Предрага Пеце Јеремића, новинара, аналитичара и храброг борца за истинито информисање без компромиса и без обзира на ризике којима је бивао изложен као врхунски истраживачки новинар.
 
Пеца Јеремић је био стара гарда новинарске професије. Током богате каријере, радио је у бројним редакцијама и оставио јединствен репортерски и уреднички печат, како у дневним новинама и недељницима, тако и на телевизији.
 
Многе његове колумне се и данас памте, а пробиром интригантних тема и саговорника, аналитичким приступом којим је откривао афере из најбитнијих области друштвеног живота, брзо је постао узор читавој генерацији младих новинара.
 
Била ми је част да га имам за пријатеља, не само због његове отворености и искрености, озбиљности, промишљености и изузетног познавања домаћих и глобалних прилика, већ и због спремности да се увек и на сваком месту бори за истину.
 
Изражавам дубоко саучешће породици, пријатељима и колегама Предрага Пеце Јеремића.
 
Почивај у миру, драги пријатељу.”
 
 
Београд,
о3. јун 2022. године
 

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).