Saopštenja

08.07.2024. - 17:07

Telegram saučešća povodom smrti Radisava Radeta Brajovića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici, prijateljima i kolegama povodom smrti Radisava Radeta Brajovića, dugogodišnjeg glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti". U saučešću se kaže: 

"Sa tugom sam primio vest o smrti Radeta Brajovića, jer je sa njim otišao još jedan veliki deo časne istorije našeg novinarstva.
 
Brajović je bio iskreni patriota, ali nadasve veliki profesionalac koji je kao standard i imperativ postavio objavljivanje istinitih i blagovremenih informacija o relevantnim temama, koje su lako nalazile put do čitalaca i zbog  jedinstvenog i prepoznatljivog stila novinarske škole "Novosti".
 
Ugradio je ceo profesionalni život u medijsku kuću koja je izrasla u veliku i uglednu kompaniju, utemeljenu na beskompromisnim načelima teške novinarske profesije - tačno, jasno i časno, što je ujedno bio jedini pravi, ali i najteži put ka čitalačkoj publici.
 
I kao novinar i kao urednik, Rade Brajović je uvek vodio računa o nacionalnim interesima i u najtežim istorijskim okolnostima po naš narod i državu, ali je uvek insistirao na istini i proveri informacija, znajući koliki uticaj mediji imaju na formiranje javnog mnjenja.
 
Zato i danas, u vremenima opasnih laži i dezinformacija, novinarski legat gospodina Brajovića nastavlja da živi kao putokaz koji će slediti generacije novinara i urednika njegovih "Novosti".
 
Neka počiva u miru", navodi se u saučešću predsednika Vučića.
 
Beograd,
08. jul 2024. godine
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).