Саопштења

08.07.2024. - 17:07

Телеграм саучешћа поводом смрти Радисава Радета Брајовића

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породици, пријатељима и колегама поводом смрти Радисава Радета Брајовића, дугогодишњег главног и одговорног уредника "Вечерњих новости". У саучешћу се каже: 

"Са тугом сам примио вест о смрти Радета Брајовића, јер је са њим отишао још један велики део часне историје нашег новинарства.
 
Брајовић је био искрени патриота, али надасве велики професионалац који је као стандард и императив поставио објављивање истинитих и благовремених информација о релевантним темама, које су лако налазиле пут до читалаца и због  јединственог и препознатљивог стила новинарске школе "Новости".
 
Уградио је цео професионални живот у медијску кућу која је израсла у велику и угледну компанију, утемељену на бескомпромисним начелима тешке новинарске професије - тачно, јасно и часно, што је уједно био једини прави, али и најтежи пут ка читалачкој публици.
 
И као новинар и као уредник, Раде Брајовић је увек водио рачуна о националним интересима и у најтежим историјским околностима по наш народ и државу, али је увек инсистирао на истини и провери информација, знајући колики утицај медији имају на формирање јавног мњења.
 
Зато и данас, у временима опасних лажи и дезинформација, новинарски легат господина Брајовића наставља да живи као путоказ који ће следити генерације новинара и уредника његових "Новости".
 
Нека почива у миру", наводи се у саучешћу председника Вучића.
 
Београд,
08. јул 2024. године
 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).