21780368_b.jpg

20.10.2014. - 14:17

Uloga UNMIK-a na Kosovu i Metohiji je dragocena

Beograd, 20. oktobar 2014. godine - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa Herve Ladsousom, podsekretarom Ujedinjenih nacija (UN) za mirovne operacije.

Predsednik Srbije istakao je značaj mirovnih snaga UN i njihov doprinos na očuvanju stabilnosti u svetu, a posebno regionu Jugoistočne Evrope. „Uloga UNMIKA na Kosovu i Metohiji za Srbiju je izuzetno dragocena, i nadamo se da će obim i mandat misije ostati nepromnjen“ naglasio je predsednik Nikolić. Srbija čini maksimalne napore da se održi i unapredi mir i stabilnost u regionu, uprkos provokacijama koje dolaze sa različitih strana, podvukao je predsednik Srbije.

Herve Ladsous se zahvalio predsedniku Srbije na doprinosu očuvanja stabilnosti i izrazio zahvalnost na podršci u organizaciji Reginalnog okruglog stola o mirovnim operacijama. Podsekretar UN izrazio je iskrenu podršku Srbiji na njenom putu ka članstvu u Evropskoj uniji i istakao ulogu Srbije kao lidera u regionu. „Nama znači pomoć Srbije u mirovnim operacijama širom sveta, zato što su srpski vojnici pokazali visok stepen obučenosti i profesionalnosti“ rekao je Ladsous i dodao da je broj konflikata u svetu danas manji, ali su po složenosti i intenzitetu zahtevniji.

Predsednik Nikolić je naglasio da je Srbija spremna da poveća svoje učešće u mirovnim operacijama UN.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).