tan2017-9-26_13433523_0.jpg

Vesti

27.09.2017. - 09:28

"Bez rada nema napretka" - otvorena fabrika japanske kompanije Yazaki u Šapcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je juče otvaranju fabrike za proizvodnju kablovskih setova za kamione Dajmler japanske kompanije Yazaki u Šapcu.

Na otvaranju ove fabrike predsednik Vučić je između ostalog naglasio da bez rada nema napretka i da će korist od otvaranja ove fabrike imati ljudi koji žele da rade.

Otvaranju su, pored predsednika, prisustvovali i ministar privrede Goran Knežević, v.d. direktora Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić, predsednik Yazaki korporacije Šinđi Yazaki, predsednik Yazaki Evropa Bo Inge Anderson, japanski ambasador u Srbiji Đuići Takahara, predstavnik kompanije Dajmler Traks Ingo Etišer i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Svetski proizvođač kablova za auto industriju Yazaki se ugovorom obavezao na ulaganje u Srbiji od oko 25 miliona evra i da će ukupno zaposliti 1.700 radnika. Planirani godišnji izvoz je oko 120 miliona evra. Yazaki je trenutno najveća fabrika u Šapcu i jedna od najvećih grinfild investicija u Srbiji.
Predsednik je ovom prilikom rekao da u vreme krize nije lako doći do investitora, ali da je Srbija u tome uspela. On je naveo da je posebna vrednost u slučaju ove fabrike "spoj Japanaca i Nemaca" i dodao da je ovo veliki dan za Šabac, Mačvu i Srbiju i da je zadovoljan i srećan što smo u konkurenciji nekih drugih zemalja uspeli da dovedemo tako veliku firmu da kod nas radi i investira.
Predsednik je rekao i da je država dala 10,1 miliona evra i da je spremna da da novac i za druge fabrike koje bi Yazaki ovde otvorio, ne samo u Šapcu već i bilo kom drugom mestu u Srbiji.

„Investitore kakav je Yazaki, možemo da dovodimo zato što je država sa bankrotstva i deficita primenom fiskalnih i drugih mera dovedena u suficit i ima novca koji omogućava i dolazak inevstitora“ naglasio je predsednik.

Predsednik Vučić je dodao da je otvaranje fabrike Yazaki značajno za lokalnu samoupravu, njen razvoj, ali posebno za radnike koji će moći da ostvaruju svoje snove. Predsednik je radnicima poručio da ovde predstavljaju i svoje porodice ali i Srbiju, te ih je zamolio to opravdaju tako što će biti vredni, a država će, dodao je, nastaviti da dovodi investitore.

Šabac, 27. septembar 2017.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).