tan2017-9-26_13433523_0.jpg

Вести

27.09.2017. - 09:28

"Без рада нема напретка" - отворена фабрика јапанске компаније Yazaki у Шапцу

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је јуче отварању фабрике за производњу кабловских сетова за камионе Дајмлер јапанске компаније Yazaki у Шапцу.

На отварању ове фабрике председник Вучић је између осталог нагласио да без рада нема напретка и да ће корист од отварања ове фабрике имати људи који желе да раде.

Отварању су, поред председника, присуствовали и министар привреде Горан Кнежевић, в.д. директора Развојне агенције Србије Радош Газдић, председник Yazaki корпорације Шинђи Yazaki, председник Yazaki Европа Бо Инге Андерсон, јапански амбасадор у Србији Ђуићи Такахара, представник компаније Дајмлер Тракс Инго Етишер и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Светски произвођач каблова за ауто индустрију Yazaki се уговором обавезао на улагање у Србији од око 25 милиона евра и да ће укупно запослити 1.700 радника. Планирани годишњи извоз је око 120 милиона евра. Yazaki је тренутно највећа фабрика у Шапцу и једна од највећих гринфилд инвестиција у Србији.
Председник је овом приликом рекао да у време кризе није лако доћи до инвеститора, али да је Србија у томе успела. Он је навео да је посебна вредност у случају ове фабрике "спој Јапанаца и Немаца" и додао да је ово велики дан за Шабац, Мачву и Србију и да је задовољан и срећан што смо у конкуренцији неких других земаља успели да доведемо тако велику фирму да код нас ради и инвестира.
Председник је рекао и да је држава дала 10,1 милиона евра и да је спремна да да новац и за друге фабрике које би Yazaki овде отворио, не само у Шапцу већ и било ком другом месту у Србији.

„Инвеститоре какав је Yazaki, можемо да доводимо зато што је држава са банкротства и дефицита применом фискалних и других мера доведена у суфицит и има новца који омогућава и долазак иневститора“ нагласио је председник.

Председник Вучић је додао да је отварање фабрике Yazaki значајно за локалну самоуправу, њен развој, али посебно за раднике који ће моћи да остварују своје снове. Председник је радницима поручио да овде представљају и своје породице али и Србију, те их је замолио то оправдају тако што ће бити вредни, а држава ће, додао је, наставити да доводи инвеститоре.

Шабац, 27. септембар 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).