1600391d-a0ca-474c-bdd3-bfedbc3c1c0b_2.jpg

Vesti

29.01.2018. - 11:59

Bilateralni susret predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana u Istanbulu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Istanbulu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Predsednik Turske dočekao je srpskog predsednika ispred predsedničke palate, gde su zatim započeli bilateralni sastanak. Teme o kojima su dva predsednika razgovarala su jačanje političke saradnje dve zemlje, nove investicije i infrastrukturni projekti.
 
„Za Srbiju je od izuzetnog značaja odnos sa Turskom“, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić danas u Istanbulu ističući da se uspelo u tome da se nivo trgovinske razmene podigne na više od milijardu evra „što je velika stvar za našu zemlju“. "I trgovinska razmena će da raste. Turci su turisti broj jedan u Srbiji što je od velikog značaja za nas i dolaziće sve više", dodao je predsednik Vučić nakon današnjeg bilateralnog, a zatim i trilateralnog sastanka u Istanbulu.
 
Predsednik Vučić je sa predsednikom Erdoganom razgovarao o novim fabrikama i investicijama, ističući da je velika i značajna podrška i pomoć turskog predsednika. "Jer, kada on kaže da je neka zemlja prijateljska onda je to dobar ambijent za sve one koji žele da ulažu", kazao je predsednik Srbije.
 
Predsednik Vučić je naveo da će u novu fabriku u Kraljevu investirati čovek koji je vlasnik hotela u Istanbulu, Bodrumu i još nekoliko gradova i jedan od prijatelja turskog predsednika. "To je 2.500 ljudi i to za nas ima ogroman značaj. Dolaziće i druge, nove turske kompanije", dodao je predsednik Vučić.
 
Sa turskim predsednikom predsednik Vučić je razgovarao i o regionalnim i globalnim pitanjima. "Istovremeno smo, čini mi se, uspeli dodatno da približimo odnose Srbije i Turske i oni su veoma, veoma dobri danas", zaključio je predsednik Vučić.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).