29.01.2018

Билатерални сусрет председника Републике Србије Александра Вучића и председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана у Истанбулу

Председник Србије Александар Вучић састао се данас у Истанбулу са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

Председник Турске дочекао је српског председника испред председничке палате, где су затим започели билатерални састанак.
Теме о којима су два председника разговарала су јачање политичке сарадње две земље, нове инвестиције и инфраструктурни пројекти.
„За Србију је од изузетног значаја однос са Турском“, изјавио је председник Александар Вучић данас у Истанбулу истичући да се успело у томе да се ниво трговинске размене подигне на више од милијарду евра „што је велика ствар за нашу земљу“.
"И трговинска размена ће да расте. Турци су туристи број један у Србији што је од великог значаја за нас и долазиће све више", додао је председник Вучић након данашњег билатералног, а затим и трилатералног састанка у Истанбулу.
Председник Вучић је са председником Ердоганом разговарао о новим фабрикама и инвестицијама, истичући да је велика и значајна подршка и помоћ турског председника.
"Јер, када он каже да је нека земља пријатељска онда је то добар амбијент за све оне који желе да улажу", казао је председник Србије.
Председник Вучић је навео да ће у нову фабрику у Краљеву инвестирати човек који је власник хотела у Истанбулу, Бодруму и још неколико градова и један од пријатеља турског председника.
"То је 2.500 људи и то за нас има огроман значај. Долазиће и друге, нове турске компаније", додао је председник Вучић.
Са турским председником председник Вучић је разговарао и о регионалним и глобалним питањима. "Истовремено смо, чини ми се, успели додатно да приближимо односе Србије и Турске и они су веома, веома добри данас", закључио је председник Вучић.