6.1.jpg

Vesti

06.01.2016. - 13:20

Božićna čestitka predsednika Nikolića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić tradicionalno je danas na Badnji dan uneo badnjak u zgradu Predsedništva, poručivši da se nada da je ova godina jedna od poslednjih u kojoj u Srbiji vlada kriza i da će se živeti bolje.

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić tradicionalno je danas na Badnji dan uneo badnjak u zgradu Predsedništva, poručivši da se nada da je ova godina jedna od poslednjih u kojoj u Srbiji vlada kriza i da će se živeti bolje. "Kao što se iščekuje sutrašnji najradosniji dan, tako i Srbija sa pravom očekuje da ovo bude jedna od poslednjih godina u kojoj Srbijom vlada kriza, nespokojstvo, nesigurnost i neverica i da konačno počnemo da živimo bolje nego do sada", istakao je Nikolić nakon unošenja badnjaka. Predsednik je vernicima čestitao nastupajući Božić, poželevši im da im 2016. godina bude bolja od prethodne. "Svim građanima Srbije i onima koji pripadaju SPC, a i onima koji ne pripadaju, želim da kažem da na njih pođednako mislim baš kao i na one sa kojima sam u istoj veri, najradosnijim hrišćanskim pozdravom Mir božiji, Hristos se rodi. Neka da Bog da ova godina bude bolja od prethodne", poručio je Nikolić. Poželeo je i da poruka o miru među ljudima dopre do svakog srca ne samo u Srbiji, već i širom sveta. "Unošenjem badnjaka u Predsednistvo Srbije želeo bih da simbolično pozovem sve građane Srbije da se okrenu ljudima oko sebe, ne samo sebi, nego i onima oko njih, koji možda tiho pate zbog njihovog činjenja ili nečinjenja. Srbija je dovoljno velika, mudra i plemenita da svako može barem jednom pored sebe da pomogne", istakao je Nikolić. Službu u Predsedništvu Srbije služio je protojerej Milojko Milivančević iz Vaznesenjske crvke, koji je predsedniku države i njegovim saradnicima čestitao Božić, poželevši im mir i zdravlje.

 

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).