dsc_4138b.jpg

Vesti

25.11.2015. - 18:50

Brdo-Brioni proces u Zagrebu

ZAGREB - Tačno u podne, u kabinetu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović počeo je samit Brdo-Brioni na kome učestvuju predsednici država bivše SfRJ i Albanije, a kome prisustvuju američki potpredsednik Džozef Bajden i predsednik Saveta Evrope Donald Tusk.

Na samitu Brdo-Brioni učestvuje predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je uoči samita rekao da je Srbija dobar primer suseda

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa potpredsednikom SAD-a, Džozefom Bajdenom u Zagrebu, u okviru sastanka „Brdo-Brioni“ procesa.
U srdačnom i otvorenom razgovoru sa potpredsednikom SAD-a, predsednik Nikolić posebno je istakao važnost saradnje u prevazilaženju izazova današnjice, među kojima je terorizam najveći.
Potpredsednik SAD-a Džozef Bajden zahvalio se predsedniku Nikoliću na doprinosu Srbije u prevazilaženju bezbednosnih izazova i ponovio stav da SAD podržava Srbiju u njenim naporimo da sprovede reforme, kao i u težnji da postane punopravni član Evropske unije. Potpredsednik Bajden je podvukao da SAD podržavaju politiku koju vodi predsednik Nikolić i pozitivan odnos Srbije prema migrantskoj krizi i njenom doprinosu miru i stabilnosti u regionu.

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).