img_20171110_0906186.jpg

Vesti

10.11.2017. - 09:33

Članovi Ansambla Crvene Armije „Aleksandrov“ u poseti predsedniku Vučiću, 10.11.2017.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas članove Ansambla Crvene Armije „Aleksandrov“, pred njihov večerašnji nastup u Sava centru.

Spomen-tabla ruskom vojnom ansamblu „Aleksandrov“ danas će biti svečano otkrivena u parku između spomenika caru Nikolaju Drugom Romanovu i Ruskog doma.

„Hor „Aleksandrov“ uvek je pružao inspiraciju ljudima u najkritičnijim situacijama, a danas je njima potrebna naša podrška. Svojim nastupima učinili su da prijateljstvo dva naroda bude još izraženije. Dobijali su aplauze publike širom sveta, a nadam se da će danas u Beogradu pokazati da su zadržali svoj jedinstveni kvalitet zvuka i snažnu energiju“, istakao je predsednik Vučić.

Predstavnici ambasade Ruske Federacije, Ruskog doma u Beogradu i hora „Aleksandrov“ zahvalili su na inicijativi za postavljanje spomen-table i ukazali na to da je imenovanje parka po Ansamblu „Aleksandrov“ odraz veoma dobrih odnosa dva naroda. Oni su uputili poziv predsedniku Vučiću da poseti zdanje i muzej hora „Aleksandrov“ tokom boravka u Moskvi u decembru ove godine.

„Spremni smo da naše odnose dalje razvijamo i unapređujemo. Ovo je istorijski događaj i to je velika čast kako za naš hor, tako i za celu Rusiju“, istakli su članovi hora „Aleksandrov“ i izrazili zahvalnost za podršku Srbije nakon tragedije koja ih je zadesila u decembru 2016. godine.

Ruski avion sa 92 putnika i članova posade, među kojima je bilo i 64 člana čuvenog ruskog vojnog hora „ Aleksandar Aleksandrov“, suršio se 25. decembra 2016. godine u Crno more nekoliko minuta posle poletanja iz mesta blizu Sočija.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
10. novembar 2017.

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).