img_20171110_0906186.jpg

Вести

10.11.2017. - 09:33

Чланови Ансамбла Црвене Армије „Александров“ у посети председнику Вучићу, 10.11.2017.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас чланове Ансамбла Црвене Армије „Александров“, пред њихов вечерашњи наступ у Сава центру.

Спомен-табла руском војном ансамблу „Александров“ данас ће бити свечано откривена у парку између споменика цару Николају Другом Романову и Руског дома.

„Хор „Александров“ увек је пружао инспирацију људима у најкритичнијим ситуацијама, а данас је њима потребна наша подршка. Својим наступима учинили су да пријатељство два народа буде још израженије. Добијали су аплаузе публике широм света, а надам се да ће данас у Београду показати да су задржали свој јединствени квалитет звука и снажну енергију“, истакао је председник Вучић.

Представници амбасаде Руске Федерације, Руског дома у Београду и хора „Александров“ захвалили су на иницијативи за постављање спомен-табле и указали на то да је именовање парка по Ансамблу „Александров“ одраз веома добрих односа два народа. Они су упутили позив председнику Вучићу да посети здање и музеј хора „Александров“ током боравка у Москви у децембру ове године.

„Спремни смо да наше односе даље развијамо и унапређујемо. Ово је историјски догађај и то је велика част како за наш хор, тако и за целу Русију“, истакли су чланови хора „Александров“ и изразили захвалност за подршку Србије након трагедије која их је задесила у децембру 2016. године.

Руски авион са 92 путника и чланова посаде, међу којима је било и 64 члана чувеног руског војног хора „ Александар Александров“, суршио се 25. децембра 2016. године у Црно море неколико минута после полетања из места близу Сочија.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
10. новембар 2017.

Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).