Deca sa Kosova i Metohije

Vesti

17.03.2024. - 10:49

Deca sa Kosova i Metohije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas učenike osnovnih škola sa Kosova i Metohije.

Tom prilikom predsednik Vučić je istakao da pogrom srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini traje i danas, 20 godina kasnije, istom žustrinom i žestinom.
 
Deca sa Kosova i Metohije

Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
„Draga deco, iz svih delova Kosova i Metohije, naše Srbije, dobro došli u drugi deo naše Srbije. Hvala vam što ste danas ovde sa nama u Beogradu, na dvadesetogodišnjicu strašnog pogroma srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini, koji istom žustrinom traje danas, dvadeset godina kasnije. Hvala vam, draga deco što, zajedno sa svojim roditeljima i nastavnicima, volite Srbiju, znate da je to vaša zemlja, znate da imate samo jedan glavni grad, Beograd i nadam se da ćete imati vremena da još više zavolite i druge delove svoje otadžbine“, naveo je na početku obraćanja predsednik Vučić.
 
Deca sa Kosova i Metohije

Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
Predsednik Vučić im je poželeo da dugo žive u zdravlju i veselju na našem Kosovu i Metohiji, da često dolaze u svoj Beograd i vole svoju Srbiju.
 
„Srbija nije nešto što je van vas, mi smo deo vas, uvek ćemo biti sa vama i nikada nećete biti sami.Neka Živi Kosovo i Metohije i neka živi naša prelepa, najlepša i jednina Srbija“, poručio je predsednik Vučić. 
 
Učenica sedmog razreda Osnovne škole "Banović Strahinja" Anđela Milošević u Banjskoj obratila se tokom prijema i rekla da ona i njeni vršnjaci nemaju srećno detinjstvo i da svakodnevno žive u strahu.
 
Deca sa Kosova i Metohije

Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll

 
"Nama nedostaje sloboda", izjavila je Anđela Milošević zahvalivši Kancelariji za Kosovo i Metohiju i predsedniku Vučiću što su decu pozvali da obiđu istorijska i kulturna mesta i da, kako je rekla, na tren zaborave na njihove brige. 
 
"Želela bih da predsedniku uručim crteže mojih vršnjaka i u znak zahvalnosti što se svakodnevno brine za nas i za našu budućnost na Kosovo i Metohiji", rekla je Anđela Milošević. 
 
Zahvaljujući na crtežima, predsednik Vučić interesovao se šta su sve posetili u Beogradu i gde im je bilo najlepše i uručio im tablete na poklon. 
 
Beograd, 
17. mart 2024. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).