Деца са Косова и Метохије

Вести

17.03.2024. - 10:49

Деца са Косова и Метохије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас ученике основних школа са Косова и Метохије.

Том приликом председник Вучић је истакао да погром српског становништва у јужној српској покрајини траје и данас, 20 година касније, истом жустрином и жестином.
 
Деца са Косова и Метохије

Председништво Србије / Димитрије Голл

 
„Драга децо, из свих делова Косова и Метохије, наше Србије, добро дошли у други део наше Србије. Хвала вам што сте данас овде са нама у Београду, на двадесетогодишњицу страшног погрома српског становништва у јужној српској покрајини, који истом жустрином траје данас, двадесет година касније. Хвала вам, драга децо што, заједно са својим родитељима и наставницима, волите Србију, знате да је то ваша земља, знате да имате само један главни град, Београд и надам се да ћете имати времена да још више заволите и друге делове своје отаџбине“, навео је на почетку обраћања председник Вучић.
 
Деца са Косова и Метохије

Председништво Србије / Димитрије Голл

 
Председник Вучић им је пожелео да дуго живе у здрављу и весељу на нашем Косову и Метохији, да често долазе у свој Београд и воле своју Србију.
 
„Србија није нешто што је ван вас, ми смо део вас, увек ћемо бити са вама и никада нећете бити сами.Нека Живи Косово и Метохије и нека живи наша прелепа, најлепша и једнина Србија“, поручио је председник Вучић. 
 
Ученица седмог разреда Основне школе "Бановић Страхиња" Анђела Милошевић у Бањској обратила се током пријема и рекла да она и њени вршњаци немају срећно детињство и да свакодневно живе у страху.
 
Деца са Косова и Метохије

Председништво Србије / Димитрије Голл

 
"Нама недостаје слобода", изјавила је Анђела Милошевић захваливши Канцеларији за Косово и Метохију и председнику Вучићу што су децу позвали да обиђу историјска и културна места и да, како је рекла, на трен забораве на њихове бриге. 
 
"Желела бих да председнику уручим цртеже мојих вршњака и у знак захвалности што се свакодневно брине за нас и за нашу будућност на Косово и Метохији", рекла је Анђела Милошевић. 
 
Захваљујући на цртежима, председник Вучић интересовао се шта су све посетили у Београду и где им је било најлепше и уручио им таблете на поклон. 
 
Београд, 
17. март 2024. године
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).